Mivel a kisebb fiamnak ma gesztenyés tízórait adtam, így eszembe jutott, nem rakom vissza a maradékot, hanem készítek belőle valami finomságot, ami gyorsan készen is van. Én a gyerekek miatt cukrozatlan natúr gesztenyemasszát használok. Próbáljátok ki, mert nagyon gyorsan elkészül, és finom vendégváró desszert.
Hozzávalók:
– 5 dkg puha vaj
– 10 dkg kristálycukor
– 2 tojás
– 20 dkg gesztenyemassza (+kb 4-5 dkg a krémbe a díszítéshez)
– 20 dkg finomliszt
– 10 g sütőpor
– 3 dkg darabolt mandula (mandula krokant)
– 1 dl tej
+ a tetejére a krémhez: 2 dl 30%-os habtejszín, habfixáló, 1 evőkanál porcukor, 4-5 dkg gesztenyemassza
+ mandula krokant a díszítéshez
Ahogy azt a legtöbb muffin receptnél szoktuk, külön összekeverjük a nedves, és külön a száraz hozzávalókat. Egy edénybe beleraktuk a tojásokat, hozzá a cukrot, és elkezdtük habosra keverni robotgéppel. Folyamatosan mehet hozzá a puha vaj, a tej és a gesztenyemassza is. Egy külön edényben összekevertem a lisztet, a sütőport és a mandula krokantot, majd az egészet szép lassan hozzákevertem a nedves hozzávalókhoz.

180 fokra előmelegítettem a sütőt. Egy muffin sütőformába papírokat raktam, és bő 3/4-ig megtöltöttem a kész muffin tésztával, és beraktam a sütőbe. Kb. 20 perc alatt kész a muffin, tűpróbával vizsgáljuk meg valóban megsült a muffin belseje.
Amíg kihűlt a muffin, összekevertem a krémet. Egy tálba beleöntöttem a 2 dl habtejszínt, beletettem 1 evőkanál porcukrot, elkezdtem robotgéppel összekeverni, majd folyamatosan hozzátettem a habfixáló port is. Miután elértük a kívánt keménységet, hozzákevertem a gesztenyemasszát is.
A kihűlt muffinokat csillagcsöves nyomózsákból feldíszítjük a krémmel, és a tetejére mandula krokantot szórunk. Készítsétek el, jó étvágyat hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/