Túrógombóc 2.0
Szerintem ahány háztartás, annyi recept akad a túrógombócra!!! Ugye Ti is így gondoljátok? Már találhattok egy túrógombóc receptet itt a weboldalon a következő linken: https://martushazikonyhaja.hu/2020/03/a-tokeletes-turogomboc/ Ma egy újabb verziót hoztam Nektek, vaníliával, citrommal 🙂
Hozzávalók:
- 500 g túró (igazából mindegy milyen, ahogy én tapasztaltam)
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliarúd, vanília aroma stb.)
- 1 evőkanál cukor
- 5 evőkanál búzadara
- 1 citrom reszelt héja
Egy edénybe beleteszitek a túrót, rá a tojást, és a többi hozzávalót is. Kézzel jól összegyúrjátok egyneművé és 1-2 órára hűtőbe teszitek, hogy a búzadara jól megszívja magát nedvességgel.
Prézlihez:
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
A prézlihez megolvasztjátok a vajat egy serpenyőben, és ráteszitek a zsemlemorzsát és a cukrot. Nagyon odafigyelve pár perc alatt, folyamatos kevergetés közben megpirítjátok a zsemlemorzsát. Tényleg nagyon figyeljetek oda, mert pillanatok alatt meg tud égni a morzsa!!! Ahogy készen van, húzzátok is le a gázról, mert a meleg hatására tovább pirulhat.
A túrógombóchoz feltesztek egy nagy edényben vizet melegedni. Kiveszitek közben a hűtőből a gombócok tésztáját, és kb. egyforma gombócokat formázzatok kézzel. Ha felforrt a víz, tegyétek bele a gombócokat, és addig főzzétek csak őket amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Utána vehetitek is ki a vízből, és mehet a megpirított prézlibe, és forgathatjátok őket. Ezzel a gombócok el is készültek!
Tálaláskor adhattok mellé édes tejfölt (tejföl + porcukor), lekvárt, vagy bármit amit szeretnétek! 🙂 Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja