PITA házilag (TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTBŐL)

Gyros házilag (teljes kiőrlésű lisztből)

Ma egy újabb receptet hoztam az életváltásomnak köszönhetően. Pita készült házilag teljes kiőrlésű lisztből. Azonban nyugodtan elkészíthetitek hagyományos búzalisztből is 🙂

Hozzávalók (4 db-hoz):

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g búzasikér
  • 20 g friss élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só

Hagyományos esetben (6 db-hoz):

  • 400 g búzaliszt
  • 40 g friss élesztő
  • 250-300 ml langyos víz
  • 2 teáskanál só

A langyos vízben elmorzsolom a friss élesztőt és elkeverem egy kiskanállal, hogy jól feloldódjon. Ezt beleteszem egy edénybe, és ehhez teszem hozzá a lisztet, és a búzasikért. Elkezdjük összekeverni. Amikor már nagyjából összeáll a tésztánk, akkor adjuk hozzá a sót, hogy ne ölje meg az élesztőgombákat.

Ha összeállt a tészta, 10 percre eltesszük pihenni letakarva! Ezután átdolgozzuk a tésztánkat (ahogy a videón bemutatom). Ezzel tesszük levegősebbé a tésztánkat. Ezt még kétszer 10 percenként megcsináljuk, majd a végén 30 percet hagyjuk állni.

Picit belisztezzük a munkapultot, és kiborítjuk a tésztát rá. Tetejét is belisztezzük. Ezután felosztom annyi részre, ahány pitát szeretnék belőle sütni. Felgömbölyítjük egyenként őket. Ha kész, még 10 percig pihentetjük letakarva!

Ezután kinyújtjuk a tésztákat kerek formára. Még 10 percet így is pihentetem a tésztát!!! Forró tepsire tesszük a pitatésztákat, és 10 perc alatt készre sütjük! Nedves ruhával letakarva hagyjuk kihűlni, hogy ne száradjon ki a tészta! Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Gyros házilag (teljes kiőrlésű lisztből)

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Sajtos pogácsa

    Mint írtam korábban, kisfiamat is ledöntötte az influenza és nem nagyon evett 3 napig. Viszont imádja a pogácsát, Read more

Expressz banános-nutellás croissant

Hiper gyors reggeli 3 összetevőből?? Imádom az ilyen recepteket. Gyors és finom reggelit lehet készíteni pikkpakk. Hozzávalók: - 1 csomag Read more

Baconos-túrós pogácsa

  A múltkor itt volt nálunk egy barátunk, és akkor készítettem ezt a pogácsát. Utána kérte, hogy adjam meg a Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük