Mákos-citromos linzer

Mákos-citromos linzer

Mákos-citromos linzer
Mákos-citromos linzer mogyorókrémmel töltve

Ez a recept egy kicsit megcsavarja a hagyományos linzer receptet. Igazából az elkészítése teljesen olyan, mint a hagyományos linzernek, csak mások az alapanyagok, és ezek teszik különlegessé az ízét.

Hozzávalók:

  • 320 g liszt
  • 200 g margarin
  • 100 g porcukor
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál darált mák

Elkészítése, mint említette ugyanolyan mint a linzernél. A legfontosabb, hogy a margarint hidegen morzsoljuk el a liszttel, porcukorral, sóval, és az egyéb hozzávalóval. Minimum 30 percet pihentetni kell a hűtőben, mielőtt felhasználnátok! 🙂

Ezután kinyújtjátok 5 mm vastagra, tetszés szerint kiszaggatjátok, és 180 fokos sütőben maximum 10 perc alatt készre sütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Almás-mákos kevert süti

Mai napon ránéztem a gyümölcsös kosaramra, és láttam, hogy rengeteg almám hever parlagon. Így elgondolkodtam, mit is készítsek belőle, hogy Read more

Nincs Karácsony Bejgli nélkül 🙂

https://youtu.be/Fjktlb5Y4Ps   Anno, drága nagymamám készítette nálunk a családban a bejglit. Persze mondanom se kell, isteni finom volt mindig! 🙂 Read more

Mákos patkó

Kisfiam tegnap mákos sütit kért, hogy csináljak, és mivel készülök készíteni az első videómat a youtube-ra, ami egy kelt tészta Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment