Mákos-citromos linzer
Ez a recept egy kicsit megcsavarja a hagyományos linzer receptet. Igazából az elkészítése teljesen olyan, mint a hagyományos linzernek, csak mások az alapanyagok, és ezek teszik különlegessé az ízét.
Hozzávalók:
- 320 g liszt
- 200 g margarin
- 100 g porcukor
- csipet só
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál darált mák
Elkészítése, mint említette ugyanolyan mint a linzernél. A legfontosabb, hogy a margarint hidegen morzsoljuk el a liszttel, porcukorral, sóval, és az egyéb hozzávalóval. Minimum 30 percet pihentetni kell a hűtőben, mielőtt felhasználnátok! 🙂
Ezután kinyújtjátok 5 mm vastagra, tetszés szerint kiszaggatjátok, és 180 fokos sütőben maximum 10 perc alatt készre sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂