Expressz túrós pogácsa
Vendégek jöttek hozzánk a múltkor délelőtt is, délután is … én az a típusú ember vagyok, aki nem szereti üres kézzel várni a vendégeket. Reggel ahogy felkeltem, gyorsan összedobtam a világ legegyszerűbb, és leggyorsabb pogácsáját, amihez csak néhány hozzávaló kell. 9 órára már frissen tudtam kínálni a vendégemet 🙂 Szerintem sokan ismeritek ezt a receptet, de azért azok részére, akik még nem ismerik, most leírom, hogy ti is el tudjátok készíteni 🙂
Hozzávalók:
– 25 dkg liszt
– 25 dkg margarin
– 25 dkg túró
– 1 csipet só
– 1 egész tojás
Egy keverőtálba öntjük a lisztet, elkeverjük benne a sót. Ezután a hűtőből kivesszük a margarint (nagyon fontos, hogy hideg legyen, mert ha szobahőmérsékletű, nehezebb vele dolgozni), és pici kockákban a liszthez adom, majd két kézzel összemorzsolom. Ha már nem találtok benne nagyobb darab margarint, akkor mehet hozzá a túró, és a tojás is. Az egészből egynemű tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk olyan vastagra, amilyenre szeretnénk a pogácsákat. Én most egy éles késsel becikkeztem a tetejét díszítésképpen. Egy egész tojást felvertem, és ezzel lekentem a tetejét, majd egy pizzavágóval rudakra vágtam őket. Akinek van otthon sajt, azzal még szórja meg, így a legfinomabb, de nekem most nem volt itthon. Azért szoktam rudakra vágni, mert a legkisebb gyermekem is így könnyen a kezébe fogja, és tudja enni.
Majd előmelegítjük a sütőt 180 fokra, 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesorakoztatjuk a pogácsákat. Ahogy felmelegedett a sütő, mehet bele a tepsi pogácsa, és kb.25-30 perc alatt szép pirosra sütöttem. Jó étvágyat kívánok hozzá nektek is! 🙂
Ha tetszett a receptem, csatlakozz MÁRTUS HÁZI KONYHÁJA Facebook oldalamhoz és ajánld ismerőseidnek is a blogomat! Köszönöm szépen! 🙂 Ne feledkezzetek el feliratkozni MÁRTUS HÁZI KONYHÁJA Youtube csatornámra sem 🙂
Csatlakozzatok csoportomhoz a Facebook-on Mártus házi konyhája néven! 🙂