Vendégek jönnek ma hozzánk, így reggel gyorsan készítettem egy burgonyás pogácsát, melyről videót is készítettem.
 
Hozzávalók:
– 400 g burgonya
– só
– 100 ml tej
– 20 g élesztő
– 15 dkg vaj/margarin
– 1 tojás + 1 tojás a kenéshez
– 50 dkg liszt
 
400 g burgonyát kockára vágunk, megfőzünk vízben. Amikor megfőtt összetörjük és megsózzuk ízlés szerint. (én egy nagy csipetnyit raktam bele, de így picit sótlan lett) A langyos krumpliba 15 dkg vajat rakunk, és ezt jól összekeverjük. Hagyjuk hogy kihűljön. 
 
1 dl langyos tejben elmorzsolunk 20 g élesztőt, és felfuttatjuk. (míg habos lesz a teteje)
 
A kihűlt krumplihoz adunk 1 egész tojást, 50 dkg lisztet, és a felfuttatott élesztőt is. Jól összegyúrjuk egynemű tésztává az egészet. Ilyenkor gyúrás közben érdemes megkóstolni, és ha kell még sózni. Miután összegyúrtuk, egyszer meghajtogatjuk. (lásd a videón)
 
Meleg helyen kb.30 percet kelesztjük. Miután megkelt, kinyújtjuk, és becsíkozzuk a tetejét. Kiszaggatjuk a pogácsákat, és picit sodrunk rajtuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket, és megkenjük a tetejüket 1 egész felvert tojással. Tepsiben még 30 percet kelesztjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig aranybarnára sütjük. Jó étvágyat hozzá!
 
A képhez tartozó alt jellemző üres; burgonyas-pogacsa-1024x850.jpg a fájlnév

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Burgonyás zsemle és stangli

Nem is tudom hol kezdjem .... na ez a zsemle és stangli tényleg olyan, aminek nem lehet ellenállni!!! Igazából a Read more

Sajtos pogácsa

    Mint írtam korábban, kisfiamat is ledöntötte az influenza és nem nagyon evett 3 napig. Viszont imádja a pogácsát, Read more

Expressz banános-nutellás croissant

Hiper gyors reggeli 3 összetevőből?? Imádom az ilyen recepteket. Gyors és finom reggelit lehet készíteni pikkpakk. Hozzávalók: - 1 csomag Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük