Almás krémes
Az én drága férjem itthon van betegszabadságon, tegnap mondta nekem, úgy enne valamilyen krémest. Volt itthon jó sok alma a gyerekek miatt, gondoltam egyet, és csináltam egy isteni finom almás krémest. A tésztát még tegnap este összegyúrtam, az almát is megpároltam, és a krémet is megfőztem. Éjszaka a hűtőben pihentek. Persze erre nem feltétlenül van szükség, csak gondoltam nyerek egy kis időt 🙂
Egyszerű pitetésztát készítettem az alábbi hozzávalókból:
– 40 dkg búzaliszt
– 20 dkg margarin
– 15 dkg porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 2 tojás sárgája
– 2 evőkanál tejföl
– 1 csomag sütőpor
Ezekből a hozzávalókból tésztát gyúrtam, majd becsomagoltam folpackba, és betettem a hűtőbe.
éjszakára pihen a hűtőben a tészta és a töltelékek |
A vaníliás krém hozzávalói a következők:
– 2 db tojás
– 2 evőkanál cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 2 evőkanál liszt
– 3 dl tej
– 15 dkg vaj
– 10 dkg porcukor
Elkészítése a következő: a tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ez is mehet a hűtőbe, jól kihűl másnapra. Reggel kivettem a vajat a hűtőből, hogy puhuljon meg, hozzá adtam a porcukrot, és jó habosra kevertem. Majd az egészet hozzákevertem a kihűlt krémhez és simára kevertem.
3 egyenlő részre osztom a tésztát |
ha kisültek a tészták, picit hagyom hűlni őket |
összeállítás után |
a kész sütemény |
Tálaláskor megszórjuk a sütemény tetejét porcukorral. Jó étvágyat hozzá! 🙂