Nincs is jobb egy frissen kisütött házi pizzánál 🙂 Nálunk is, mint szerintem nagyon sok családban, imádják a gyerekek a pizzát, szinte bármikor jöhet nekik. Feltétek tárháza végtelen, nálunk a favorit a sonkás-kukoricás, úgyhogy jelenleg is ilyen készült!

Tészta hozzávalói:

  • 400 g 00-ás pizzaliszt (ha nincs otthon pizzalisztetek, nyugodtan használjatok hagyományos BL55-ös lisztet)
  • 5 g porélesztő vagy 20 g friss élesztő
  • fél evőkanál cukor
  • fél evőkanál só
  • 250 ml langyos víz
  • 2 evőkanál olivaolaj

Először egy külön edényben összekeverjük az élesztőt, a cukrot és a langyos vizet. Ha friss élesztőt használtok, akkor természetesen morzsoljátok bele. Ezt az egyveleget hagyjátok állni úgy kb. 10 percig, míg szépen felfut az élesztő.

Közben egy keverőedénybe szitáljátok át a lisztet, és keverjétek hozzá a sót is, illetve az olajat is. Végül adjátok hozzá a felfutott élesztőt. Dagasszátok ki jól a tésztát a géppel, hogy egynemű legyen. Természetesen ha nincs elektromos gépetek, akkor kézzel is kivitelezhető! 🙂 Miután a gép kidagasztotta a tésztát, kézzel is még gyúrjátok jól át, majd picit lisztezzétek be, takarjátok le, és hagyjátok duplájára kelni. (30-60 perc hőmérséklettől függően)

Csinálhatjátok akár azt is, hogy éjszaka kelesztitek hűtőben, így állítólag még finomabb lesz reggel a kisütött pizza 🙂 🙂

Miután megkelt, vegyétek annyi részre, ahány pizzát szeretnétek belőle sütni. Én két részre szoktam ezt osztani, ebből kijön 2 db 32 átmérőjű pizza! Gömbölyítsétek ki őket, és picit lisztezzétek be a tetejüket, majd ismét hagyjátok pihenni a tésztákat, míg újra fellazul a tészta (kb. 10-15 perc)

A sütőt melegítsétek fel a kelési idő alatt amennyire csak tudjátok!!! Nekem 300 fokra fel lehet melegíteni a sütőt, úgyhogy én úgy szoktam.

Ha megkelt a tészta, olajos felületen kerekre formázom, és ráteszem a sütőlapomra. (akinek nincs pizzasütő lapja, nyugodtan tepsire is rakhatja) Ezután jön a szósz és a feltétek!! Ezt nem részletezném, mert abszolút ízlés kérdése!! 🙂 🙂 Nálunk például nem paradicsom szósz szokott rajta lenni, hanem ketchup, mert így szeretik a gyerekek 🙂

Én úgy szoktam rétegezni, hogy a szószra teszek reszelt sajtot, erre a feltéteket, és a legtetejére még jó sok sajtot. Nekem így vált be, így lesz igazán finom a pizza! 🙂

Ha készen vagytok a feltétekkel, mehet be a forró sütőbe, és 10 perc alatt készre is sülnek! Ezután már csak jó étvágyat tudok hozzájuk kívánni! 🙂

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
A kelt tészta (alaprecept)

https://youtu.be/0O2UUy7F8HA     Hozzávalók: - 2,5-3,2 dl langyos tej (a mennyiség attól függ, hogy formázhatóbb vagy lágyabb tésztát szeretnénk) - Read more

Túrónudli

Miután drága kisfiam 3 napja nem volt hajlandó semmit se enni a betegség miatt, gondoltam bepróbálkozom a jó öreg túrónudli Read more

Házi fehér kenyér öregtésztával (kezdőknek)

https://youtu.be/bvDXhcCWBDA     Mint tudjátok, általában itthon sütöm a pékárukat. Most megosztom veletek az én jól bevált fehér kenyér receptemet. Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük