Kacsamell szaftosan készítve

Szeretném nektek röviden leírni, hogy hogyan tudjátok otthon úgy elkészíteni a kacsamellet, hogy belül szaftos maradjon a hús, és ne száradjon ki.

Hozzávalók:

  • 400-500 g bőrös kacsamell
  • bors

Először tisztítsuk meg a kacsákat, mossuk meg, itassuk le róla papírtörlővel a nedvességet, és nézzétek át a bőrét, hogy maradt e még rajta toll maradvány. Ha igen, akkor tisztítsátok meg. Ezután vágjátok le a felesleges bőrt, de ne dobjátok ki, mert azt még külön is ki tudjátok majd sütni 🙂

Irdaljátok be egy éles késsel úgy a kacsa bőrét, hogy a húsba ne vágjatok bele, mert úgy kifolynak a hasznos nedvek a húsból, és könnyen kiszárad sütésnél. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint. Más fűszerre nincs szükség, mert a kacsa egy intenzív ízű hús alapból.

Ezután egy hideg serpenyőbe tegyétek bőrével lefelé a kacsát, és alacsony hőfokon 5-6 perc alatt süssétek ki a felesleges zsiradékot a kacsából. NEM kell alá semmilyen zsiradékot rakni!!!! Miután megpirult a bőr, fordítsátok meg (semmiképpen se villával!!), és pár perc alatt kérgesítsétek a másik oldalt is.

Ezután tegyétek be a 200 fokra felmelegített sütőbe, és 15-16 perc alatt süssétek készre!!! Ekkor lesz rozé a kacsamell! Tehát átsül, de szaftos marad belül. Ha tovább sütitek, könnyen kiszárad!

Ha kivettétek a sütőből, akkor vegyétek ki a serpenyőből, takarjátok le fóliával, és várjatok 5 percig, pihentessétek! Ekkor szépen a hús közepéből szétáramlik a szaft a hús egészébe! Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Szilvás gombóc

Nem múlhat el úgy egy őszi szezon, hogy ne készüljön a konyhában szilvás gombóc!!! 🙂 Gyerekkorom egyik kedvence volt, nagyikám Read more

Sütőtök krémleves

Az őszi szezon egyik közkedvelt zöldsége a sütőtök. Nagyon egészséges zöldség, tele van vitaminnal, ami nélkülözhetetlen ebben az influenzás időszakban. Read more

Fokhagyma krémleves

A kisebb gyermekem most kezdte az ovit, és persze, hogy egy hét után taknyos lett ... ami persze egyenesen arányos Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment