Kacsamell szaftosan készítve

Szeretném nektek röviden leírni, hogy hogyan tudjátok otthon úgy elkészíteni a kacsamellet, hogy belül szaftos maradjon a hús, és ne száradjon ki.
Hozzávalók:
- 400-500 g bőrös kacsamell
- só
- bors
Először tisztítsuk meg a kacsákat, mossuk meg, itassuk le róla papírtörlővel a nedvességet, és nézzétek át a bőrét, hogy maradt e még rajta toll maradvány. Ha igen, akkor tisztítsátok meg. Ezután vágjátok le a felesleges bőrt, de ne dobjátok ki, mert azt még külön is ki tudjátok majd sütni 🙂
Irdaljátok be egy éles késsel úgy a kacsa bőrét, hogy a húsba ne vágjatok bele, mert úgy kifolynak a hasznos nedvek a húsból, és könnyen kiszárad sütésnél. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint. Más fűszerre nincs szükség, mert a kacsa egy intenzív ízű hús alapból.
Ezután egy hideg serpenyőbe tegyétek bőrével lefelé a kacsát, és alacsony hőfokon 5-6 perc alatt süssétek ki a felesleges zsiradékot a kacsából. NEM kell alá semmilyen zsiradékot rakni!!!! Miután megpirult a bőr, fordítsátok meg (semmiképpen se villával!!), és pár perc alatt kérgesítsétek a másik oldalt is.
Ezután tegyétek be a 200 fokra felmelegített sütőbe, és 15-16 perc alatt süssétek készre!!! Ekkor lesz rozé a kacsamell! Tehát átsül, de szaftos marad belül. Ha tovább sütitek, könnyen kiszárad!
Ha kivettétek a sütőből, akkor vegyétek ki a serpenyőből, takarjátok le fóliával, és várjatok 5 percig, pihentessétek! Ekkor szépen a hús közepéből szétáramlik a szaft a hús egészébe! Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/
