Tuti kekszrecept kiszúróhoz

A minap ráakadtam a Facebook-on a Sajátsüti csapatára, Natira és Szabira, akik csodálatos sütikiszúrókat készítenek, akár egyedi megrendelésre is. Rögtön kaptam az alkalmon, és készíttettem velük egy egyedi Mártus házi sütödéje kekszkiszúrót, és mivel tegnap kézhez is kaptam, gyorsan elkészítettem ma vele egy alapreceptet.
Hozzávalók:
– 35 dkg liszt
– 15 dkg porcukor
– 13 dkg vaj
– 2 tojás
– fél citrom reszelt héja
– 1 kávéskanálnyi vanília aroma és egy csipet só
Elkészítése roppant egyszerű. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd a nyers tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe egy-két órára (de a legjobb egy egész éjszakára).
Az idő leteltével enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 3-4 mm vastagra és szaggassuk ki lisztbe mártott kiszúróval.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra téve 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük készre a süteményünket.
Bátran kísérletezhetünk aromás fűszerekkel is: kardamom, gyömbér, fahéj stb.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja