
Én most kenyérsütő gépben csináltam a dagasztást és a kelesztést, ebben az esetben nem kell külön felfuttatni az élesztőt, csak belepakolunk mindent az üstbe ebben a sorrendben, ahogy felsoroltam. (8-as program, 1,5 óra)
Ha kézzel dagasztotok, akkor a tejet langyosítsátok fel, mehet bele a cukor és pici liszt, és a friss élesztőt morzsoljátok el benne. Hagyjátok 5-10 percig, míg habos lesz a teteje. Ekkor keverjétek össze a többi hozzávalóval, és 10 perc alatt egynemű tésztává dagasszátok, valamint utána letakarva meleg helyen 40-45 percig kelesszétek.Miután megkelt, kiborítjátok enyhén lisztezett felületre, és négy részre osztjátok. Gömbölyítitek a tésztákat, és egyforma kör alakúra nyújtjátok. Az első kinyújtott tésztát megkenitek a medvehagymás vajkrémmel, melynek receptje a következő:
A tepsire ha ráraktátok a kifliket, még 30 percig kelesszétek itt is őket, majd utána egy tojássárgájával kenjétek le a tetejüket, megszórhatjátok esetleg szezámmaggal is. Mehet be a tepsi a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre, míg szép pirosak lesznek. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

