
Egyszerű, gyors, és még egészséges is!! Bátran adhatjátok gyerekeknek tízóraira, vagy uzsonnára, vagy ha lementek a játszótérre, nasinak is tökéletes. Tényleg nem kell 30 percnél többet dolgoznotok vele.
Hozzávalók: (most 2,5 dl-es bögrével mértem a hozzávalókat)
– 1 bögre reszelt sütőtök (szerintem ugyanennyi mennyiségű reszelt sárgarépával is tökéletes lehet)
– 1 bögre reszelt trappista sajt
– 1 mokkáskanál frissen őrölt himalája só
– 1 tojássárgája (mehet az egész tojás is, de a kisebbik fiam még nem evett tojásfehérjét, így én csak a sárgát raktam bele)
– 15 dkg szobahőmérsékelű vaj vagy margarin

Elkészítése nagyon egyszerű, összekeverjük a fenti hozzávalókat, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és hosszú csíkokat vágunk belőle. Persze mindenki úgy formázza ahogy szeretné 🙂 200 fokra előmelegítjük a sütőt és a ropikat sütőpapíros tepsire fektetjük, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljétek a sütőt, és ha már elkezd pirulni, akkor vegyétek ki, mert még kint is picit keményedik. Isteni finom lett, állagra is tökéletes, nagyfiam imádta, remélem kisebbik fiamnak is ízleni fog 🙂 Készítsétek el ti is bátran! Jó étvágyat hozzá!FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja


